Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z białą czekoladą i czekoladowe motyle
Rozpuścić w kąpieli wodnej białą i gorzką czekoladę (oddzielnie). Do białej dodać kilka kropel barwnika, wymieszać. Za pomocą pędzelka wypełnić czekoladą skrzydełka motyla, na wierzch nałożyć kilka kropel ,,różowej'' czekolady i wykałaczką robić freski mezgi. Wstawić do lodówki, po 10 minutach motylki są gotowe do użycia, łatwo odchodzą od papieru.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W dużej misce, przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól.
W misce, średnią prędkościa miksera, utrzeć masło i cukier na puszystą masę (około 2-3 minuty).
Dodać jajka, po jednym na raz, mieszając po każdym dodaniu. Do masy wlewać małym strumieniem rozpuszczoną białą czekoladę pod koniec dodać kilka kropel olejku waniliowego.
Na przemian dodawać suche składniki z mlekiem w 2-3 porcjach, mieszając po każdym dodaniu.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić do 2/3 wysokości.
Piec do suchego patyczka, około 25 minut. Studzić na kratce.
Krem: Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i wymieszać.
Babeczki udekorować kremem i motylkami.
Smacznego!