Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety drobiowe faszerowane jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
filety z piersi kurczaka 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety drobiowe faszerowane jajkiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Filety myjemy, osuszamy, oprószamy papryką, solą i pieprzem. Na środku każdego fileta ostrym nożem robimy kieszeń i wkładamy po jednym gotowanym jajku. Następnie każdy filet porządnie obwiązujemy bawełnianą nitką - żeby mięso podczas smażenia "nie rozeszło się".Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim przygotowane rolady na złoty kolor z wszystkich stron. Jeśli filety są dość grube możemy na koniec wlać wodę i dusić mięso do miękkości. Najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak