Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w zalewie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 800 gram
ogórki konserwowe 4 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
margaryna do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
woda 3 szklanki
ocet 9 łyżek
sól 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 160 gram
cukier 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, ogonki pieczarek odkrawamy.
Krok 1 - Pieczarki w zalewie foto
2
Kapelusze pieczarek z obu stron przyprawiamy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy, maczamy z obu stron kapelusze pieczarek i obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na tłuszczu (margarynie) z obu stron.
Krok 2 - Pieczarki w zalewie foto
3
Cebulę kroimy w plastry, ogórki również kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie warstwę pieczarek, na pieczarkach cebulę, pieczarki i na wierzchu ogórki
Krok 3 - Pieczarki w zalewie foto
4
ZALEWA:
3 szklanki wody
4 łyżki ketchupu
9 łyżek octu
2 łyżeczki soli
160 gram koncentratu pomidorowego
4 łyżki cukru
liść laurowy
ziele angielskie

Następnie przygotowujemy zalewę: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy pieczarki.
Krok 4 - Pieczarki w zalewie foto
5
Danie najlepiej smakuje po kilku godzinach.
Krok 5 - Pieczarki w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.08.2013 07:55
świetny pomysł
sławek29 05.07.2013 11:28
lubię tak przygotowane pieczarki
pajbek 25.06.2013 20:39
Fajny pomysł, muszę wypróbować :-)
as28 01.05.2013 09:54
trzeba spróbować
adelajda 28.03.2013 18:25
chętnie spróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak