Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe kotlety z mięsem i warzywami w sosie grzybowym
Wszystkie składniki muszą byc bardzo drobno pokrojone ( inaczej kotlety będą się rozpadac! )
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Odcedzamy , studzimy.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę oraz oczyszczone i pokrojone pieczarki.
Smażymy razem do momentu aż pieczarki zmiękną i puszczą wodę a cebulka ładnie się zarumieni.
Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę oraz drobno pokrojone mięsa i wędliny.
Solimy , pieprzymy i chwilkę razem smażymy.
Ostawiamy do ostudzenia.
Makaron drobno kroimy i mieszamy z mięsem i warzywami.
Dodajemy 2 jajka oraz bułkę tartą.
Wyrabiamy masę
( jeśli będzie za rzadka dodajemy jeszcze bułki tartej ).
Formujemy niewielkie kotleciki.
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
Podajemy z gorącym sosem!