Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłko z rodzynkami i miodem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1
rodzynki 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
cynamon Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłko z rodzynkami i miodem

Kroki postępowania

1
Jabłko umyć i wysuszyć. Przekroić w 3/4 i wydrylować. Rodzynki zalać wodą aby zmiękły.
Krok 1 - Pieczone jabłko z rodzynkami i miodem foto
2
Do jabłka włożyć rodzynki oraz miód, umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Pieczone jabłko z rodzynkami i miodem foto
3
Oprószyć cynamonem i zamknąć drugą częścią jabłka.
Krok 3 - Pieczone jabłko z rodzynkami i miodem foto
4
Piec w 180 st. C ok. 30 min.
Krok 4 - Pieczone jabłko z rodzynkami i miodem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja38 11.01.2014 07:37
dietetyczne
ewka1978 02.04.2013 08:55
takiego jeszcze nie jadłam i chętnie spróbuję
Poison1988 27.03.2013 19:11
uwielbiam pieczone jabłuszka :) świetny i zdrowy deserek :)
Monika-twin 27.03.2013 12:58
smaczne, ja jeszze daje potem jogurt lub ody na ciepłe jabłko.
Paolcia 27.03.2013 11:17
łał wygląda pysznie :)
reniatka 27.03.2013 11:15
zapewne smaczne
cukiereczek 27.03.2013 11:13
bardzo zachęcające
SylwiaMagdaSabin 27.03.2013 11:09
fajne, szybkie
David 27.03.2013 11:03
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak