Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe z pieczkarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto wg mojego przepisu 1 sztuka
pieczarki 1 kg
czosnek 4 ząbki
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe z pieczkarkami

Kroki postępowania

1
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280384/domowe-ciasto-na-pizze.html - przepis, który wykorzystałam do ciasta drożdżowego.


Kiedy już ciasto wyrosło, podzieliłam je na mniejsze kawałki, z racji tego, że robiłam mniejsze pieczarkarze, podzieliłam je na ok 15 częsci. Następnie przykryłam je by podrosły. Kiedy podrosło za pomocą kubka zrobiłam wgłębienie.
Krok 1 - Drożdżowe z pieczkarkami foto
2
Peczarki obieramy, podsmażamy z solą i pieprzem na oleju.

łączymy ze sobą majonez, śmietanę i czosnek. Smarujemy pędzelkiem wgłębienia. Wykładamy farsz.
Krok 2 - Drożdżowe z pieczkarkami foto
3
Wykładamy do nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni i pieczemy. Oczywiście te 15 kawałków dzielimy na ok 2 tury ( na 1 blasze do pieczenia wykładamy po 4 pieczarkarze ) ja mam dwie blachy. Oczywiście każdy dostosowuje się do swoich piekarników.
Krok 3 - Drożdżowe z pieczkarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 04.05.2013 20:16
bardzo apetyczne sa
babajaga1969 01.05.2013 21:12
pyszne są takie bułeczki
pierniczkowo 01.05.2013 17:46
pyszności :)
ewka1978 01.05.2013 17:26
fajny i smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak