Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z warzywami
Kroki postępowania
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i dusić 1,5 godziny.
Podawać z ulubionymi dodatkami- kopytkami, kaszą, knedlami, ziemniakami - co kto lubi.
żeberka wieprzowe | 1 kg |
papryka mielona | 2 łyżeczki |
pieprz mielony | 1 łyżeczka |
miód | 1 łyżeczka |
ketchup pikantny | 2 łyżeczki |
musztarda | 1 łyżeczka |
olej | 5 łyżek |
sól | 1/3 łyżeczki |
sos sojowy | 1/2 łyżeczki |
cebula biała | 2 sztuki |
por | 1/2 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
pietruszka | 1/2 sztuki |
papryka | 1 sztuka |
pomidor | 1 sztuka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
ziele angielskie | 3 sztuki |
pieprz ziarnisty | 6 sztuk |
lubczyk | 1 gałązka |
woda | 3 szklanki |
cebula czerwona | 1/2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: