Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
feta 250 gram
szpinak mrożony 750 gram
cebula 2 sztuki
natka pietruszki 1 łyżki
koperek 1 łyżka
mleko 3,2% 1 łyżka
ciasto francuskie 1 opakowanie
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak w cieście

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę ( 2-3 łyżki) i wrzucamy posiekane cebule. Smażymy na lekko brązowy kolor,następnie dodajemy szpinak i mieszając zostawiamy na ogniu aż odparuje. Dodajemy natkę oraz koperek. Przekładamy masę do miski i dodajemy roztrzepane jajka i pokruszony ser feta. Doprawiamy sola i pieprzem. Blachę wykładamy ciastem francuskim, wlewamy masę szpinakową i przykrywamy również ciastem. Wierzch ciasta smarujemy mlekiem. Wstawiamy całość do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 40 minut. Podajemy na ciepło oraz w temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.05.2013 09:42
Dobry pomysł na" szpinak".
Mniam 29.05.2013 07:22
Ciekawy pomysł na szpinak, zapowiada się smacznie.
Renata9 28.05.2013 21:09
wyśmienity szpinak
Marta1986 28.05.2013 20:33
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak