Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z sosem majonezowo-musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona sałata 1 szt
majonez 2 łyżka
oliwa 2 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z sosem majonezowo-musztardowym

Liście sałaty umyć, osuszyć, a następnie porwać rękami na drobne kawałki. Przygotować sosik, wymieszać dokładnie majonez, oliwę, musztardę francuską, sok z cytryny oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Przygotowanym sosikiem zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać od razu po przygotowaniu.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.12.2013 19:14
Tylko taką robić.
kuklik 28.08.2013 21:20
bardzo ciekawy sos
JOANNA16 16.06.2013 09:17
pycha)))))
treonina 15.06.2013 22:24
uwielbiam taką sałatę! polecam!
Bernadeta1 13.06.2013 14:18
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak