Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Conchiglioni 10 sztuk
papryka czerwona 1/2 strąka
papryka czerwona 1/2 strąka
cukinia 1/2 sztuki
kalafior 3 różyczki
szpinak świeży 2 garści
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
pomidory suszone w zalewie 5 sztuk
grana padano
szynka szwarcwaldzka 3 plasterki
Sól ziołowa jodowana Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane warzywami

Makaron zagotować w osolonej wodzie do miękkości.
Różyczki kalafiora zblanszować.
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać pokrojone w kostkę warzywa (papryki, cukinię, kalafior), delikatnie poddusić.
Dodać pozostałe składniki, doprawić pieprzem i sola oraz czosnkiem przeciśniętym przez prasę.
Dusić, aż szpinak odparuje.
Tak przygotowanym farszem, wypełnić muszle i posypać grana padano.
Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.07.2013 08:01
smaczny posiłek
joanna30 27.06.2013 22:36
Pysznie i zdrowo
jasiek 27.06.2013 22:26
ekstra taki makaron
Pyszota 27.06.2013 21:37
super muszle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak