Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone - przetwory

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 5 kg
koper świeży duży pęczek
chrzan 5 korzeni
czosnek 3 główki
Sól - łyżka na litr wody

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone - przetwory

Ogórki dokładnie umyć. Do słoików wkładać po 2 gałązki kopru, 2 ząbki czosnku i po kawałku chrzanu. Układać ciasno ogórki. Zalać osolonym wrzątkiem (posolić 1 łyżkę na każdy litr wody). Zakręcić słoiki. Odstawić w ciepłe miejsce na 2 dni, następnie wynieść do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak