Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec a'la sernik na kakaowym cieście
Kroki postępowania
Podpiec przez 10 minut w temperaturze 180*C.
Pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do zupełnego ostygnięcia.
smalec | 200 g |
cukier | 1/2 szkl. |
Soda oczyszczona Prymat | płaska łyżeczka |
sól | duża szczypta |
żółtko jajek | 6 szt. |
mąka pszenna | 2,5 szkl. |
kakao | 2 łyżki |
Masa śmietanowa: | |
smietana 18% | 1 litr gęsta |
cukier | 3/4 szkl. |
budyń cytrynowy | 2 op. |
białka jajek | 6 szt. |
kasza manna | 1/4 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: