Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOje zimowe przetwory-fasola

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 2,5 kg
cebula 5 sztuk
marchew 6 sztuk
sól 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
ocent 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczki
majeranek 1 łyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: MOje zimowe przetwory-fasola

Kroki postępowania

1
fASOLĘ PŁUCZEMY, OBCINAMY KOŃCE, DZIELIMY NA MAŁE KAWAŁKI. cEBULE OBIERAMY, DROBNO SIEKAMY. pODSMAŻAMY NA OLEJU
Krok 1 - MOje zimowe przetwory-fasola foto
2
ugotowaną fasolę, odcedzamy z wody.
Krok 2 - MOje zimowe przetwory-fasola foto
3
MARCHEWKE OBIERAMY, PŁUCZEMY ŚCIERAMY NA TARCE JARZYNOWEJ DODAJEMY DO CEBULI I DODAJEMY LISCIe LAYUROWe. PODDUSZAMY


Sporządzamy zalewę.

pOZOSTAŁE SKŁADNIK ŁĄCZYMY ZE SOBĄ W GARNKU I GOTUJEMY 20 MINUT.
Krok 3 - MOje zimowe przetwory-fasola foto
4
MIeszamy wszystko ze soba.
Krok 4 - MOje zimowe przetwory-fasola foto
5
przekładamy do słoików. Zakręcamy.
Krok 5 - MOje zimowe przetwory-fasola foto
6
I PASTERYZUJEMY 20 MINUT.


Fasola od razu jest świetna także do jedzenia.
Krok 6 - MOje zimowe przetwory-fasola foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.09.2013 12:03
uwielbiam taka
TEtalicha 24.08.2013 08:18
tez robie, znaczy zrobilam taka jst przepyszna
Habibi 07.08.2013 17:38
Ja także podobnie robię fasolkę :) ~ ale... nie pisz treści przepisu wielkimi literami, bo bardzo źle się to czyta...
Cranberry 07.08.2013 12:44
podoba mię się ten przepis
Adamorek 07.08.2013 11:25
robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak