Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka
Kroki postępowania
Masło ucieramy na krem, a następnie dodajemy stopniowo zimny budyń. Dokładnie miksujemy.
Smacznego!
Ciasto: | |
jaja | 8 szt |
mąka | 2 szkl |
margaryna | 1 szkl |
woda | 2 niepełne szkl |
proszek do pieczenia | 2 płaskie łyżeczki |
sól | szczypta |
Krem: | |
mleko | 1/2 l |
masło | 1 kostka |
cukier | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 2 łyż |
cukier waniliowy | 2 łyż |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: