Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z migdałami
Kroki postępowania
1,5 szklanki maki pszennej
125 g margaryny
50 g cukru kryształ
4 żółtka
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
2 łyżeczki kawy instant
MASA SEROWA:
1 kg sera trzykrotnie mielonego
125 ml oleju
4 żółtka
2 jajka
1 szklanka cukru kryształ
2 szklanki mleka
2 budynie śmietankowe
PIANA:
8 białek
5 łyżek cukru
1 łyżka mąki pszennej
2 łyżki bułki tartej
Dodatkowo; migdały tarte około 150 g.
MASA BUDYNIOWA:
500 ml mleka
4 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
250 g margaryny
5 łyżek cukru kryształ.
Dodatkowo :
płatki migdałowe i cukierki michałki.
Robimy masę budyniowa .
Gotujemy połowę mleka z cukrem i margaryna .
W reszcie mieszamy obie mąki i żółtka.
Wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy gęsty budyń .
Chłodzimy w lodówce.