Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z serkiem mascarpone i musem jabłkowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
cynamon 0,5 łyżeczki
serek mascarpone 250 g
jajko 3 szt
mąka pszenna 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
esencja waniliowa 1 łyżeczka
maliny świeże do smaku
borówki do smaku
truskawki do smaku
tłuszcz do smażenia 50 g
jogurt owocowy 4 owoce leśne

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z serkiem mascarpone i musem jabłkowym

Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i 5-6min obgotować. Odcedzić, zmiksować na mus, doprawić cynamonem.
Jajka z cukrem zmiksować na kogel-mogel, dodawać po łyżce serka mascarpone, następnie esencję i schłodzony mus. Na koniec przesiać mąkę i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką lub zmiksować na najmniejszych obrotach miksera.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nabierać masę, formować małe placuszki. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.
Wyłożyć na talerz,polać jogurtem, udekorować dowolnymi owocami.
Smacznego!
/z przepisu wychodzi ok.15-16 sztuk/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.10.2016 22:34
ciekawy przepis
iziona 17.09.2013 08:55
Poproszę na śniadanko :)
Mysiunia 16.09.2013 15:33
jak smacznie! :)
pati100015 16.09.2013 14:55
ciekawy przepis, chętnie skorzystam
IwonaDD 16.09.2013 14:55
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak