Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik duszony z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 600 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: królik duszony z pieczarkami

Mięsko umyć i włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę i dusić na małym ogniu. Pieczarki i cebule pokroić i podsmażyć delikatnie na maśle, dodać do mięsa doprawić. Pod koniec duszenia wymieszać mąkę i śmietanę z niewielką ilością wody dokładnie wymieszać i dodać do mięska. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dragunia21 18.10.2013 10:19
smakowicie wygląda
Megg 18.10.2013 10:11
pyszny taki obiadzik
JOANNA16 17.10.2013 13:52
pycha, robię tak samo tylko nie dodaje pieczarek
Ela_K 17.10.2013 13:50
bardzo smaczne uwielbiam mięso z królika
Anna169Hosz 17.10.2013 13:49
Ale mi narobiłaś "smaka" :)
Adamorek 17.10.2013 13:09
doskonały pomysł na królika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak