Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście drożdżowym - proste i pyszne!
Parówka w cieście drożdżowym to znakomity sposób na urozmaicenie śniadania, zdecydowanie lepszy niż zwykłe ugotowanie jej w wodzie. Wypróbuj przepis na parówki w cieście drożdżowym!
Dowiesz się krok po kroku:
- jak przygotować drożdżowe ciasto?
- co zrobić gdy wyrośnie ciasto?
- jak długo piec parówki w cieście drożdżowym w piekarniku?
Kroki postępowania
Mąkę przesypać do miski i wymieszać z solą i drożdżami.
Ciasto odłożyć na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, następnie podzielić na takie kawałki, aby można było owinąć w nie parówki.
Owinięte w ciasto parówki układać na blaszce wyłożonej papierem i odłożyć na 20 minut. Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.