Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kapustą i grzybami w sosie pomidorowym
Ugotowaną odcisnąć i pokroić.
Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z dodatkiem ziół prowansalslich.
Cebulę pokroić i zeszklić na patelni.
Kapustę, pieczarki i cebulę wymieszać w jednej misce i doprawić solą, pieprzem, oregano.
Mleko, jajo, trochę soli i mąkę połączyć i usmażyć naleśniki.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i na oliwię podsmażyć.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę. Pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do czosnku. Potrzymać koło 2-3 min na ogniu i zblendować. Doprawić solą pieprzem, ziołami prowansalskimi.
Na naleśniki nałożyć po 2 łyżki farszu zawinąc i polać ciepłym sosem.
Smacznego!!