Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w cieście francuskim.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło zamrożone 5 dag
pieczarki 50 dag
cebule 2 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
ciasto francuskie 1 szt
sól, pieprz
jajko
indyk 1 kg
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w cieście francuskim.

Kroki postępowania

1
Pierś naszpikować kawałeczkami zamrożonego masła ,natrzeć solą i pieprzem .Piec w rękawie w temp.175 stop.,60min.Poczekać aż ostygnie.
W tym czasie lekko rozmrozić ciasto francuskie i przygotować pieczarki .
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę ,dodać posiekane pieczarki ,przesmażyć i doprawić .Dodać posiekaną natkę i starty ser.
Na cieście francuskim rozłożyć farsz i na nim położyć upieczoną pierś.
Krok 1 - Indyk w cieście francuskim. foto
2
Mięso otulić ciastem z farszem ,dokładnie zlepić ,posmarować jajkiem .
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.175 stop. i piec 30 min.
Krok 2 - Indyk w cieście francuskim. foto
3
Indyka podajemy z ziemniakami opiekanymi ,puree ,frytkami itp,a ja lubię tylko z miksem sałat zielonych z ziołowym sosem winegret .
Krok 3 - Indyk w cieście francuskim. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.11.2013 08:45
apetyczne te mięcho
Gotuj z Misiem 21.10.2013 10:07
Fajny pomysł. Rozumiem, że na pierwszym zdjęciu upieczony indyk jest jeszcze masłem posmarowany.
ana1 21.10.2013 09:25
świetne mięsko
Monia 21.10.2013 09:08
Ale mam smaka na tego indyka :D
Anna133 21.10.2013 09:05
uwielbiam takie dania , pełne aromatów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak