Przepis i sposób przygotowania na: Tortellini z pietruszkowym pesto
Kroki postępowania
Między czasie przygotowujemy Pesto oraz pomidory.
POMIDORY:
Cebule kroimy w piórka. Rumienimy na oleju.
Pietruszkę siekamy i przekładamy do garnuszka.
pomidory koktajlowe | około 10 sztuk |
olej do smażenia | |
cebula | 1/2 sztuki |
świeżo mielona sół | |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
spory pęczek natki pietruszki | |
orzechy włoskie | 2 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
oliwa | ok 1/4 szklanki |
tortellini | 200-250 gram |
żółty ser starty | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: