Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kulki w sosie śmietanowo - pieczarkowym
Kroki postępowania
Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i "ostrzejszą" surówką.
Smacznego :)
mięso mielone | 500 g |
jajko | 1 szt. |
czosnek | 1 ząbek |
Bułka tarta klasyczna Prymat | pół łyżki |
sól, pieprz | do smaku |
koperek | 1 łyżeczka |
sos | |
pieczarki | około 250 g |
słodka śmietanka | 250 ml |
koncentrat pomidorowy | 2-3 łyżeczki |
sól, pieprz | do smaku |
sok z cytryny | do smaku |
DODATKOWO: | |
kawałek żółtego sera | |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
cebula | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: