Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w rękawie

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karaś 500 gram
cytryna 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
masło 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w rękawie

Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Następnie do miski wlewamy oliwę i dosypujemy wszystkie przyprawy. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny i delikatnie mieszamy całość.

Rybę w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut. Następnie wyjmujemy i do wnętrza ryby wkładamy opłukaną pietruszkę, plaster cytryny, posiekany czosnek i łyżkę masła.

Rybę wkładamy do rękawa, dokładnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 25 minut.
Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, by ryba odrobinę przeschła i lekko skórka podrumieniła.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 15.01.2014 21:33
Pięknie podane, aż się rozmarzyłam:):)
Rafcio 02.01.2014 23:23
podziel się
kriko 30.12.2013 12:21
bardzo lubie rybe
Sylwia26 30.12.2013 11:06
ślinka leci :)
Romanowka 30.12.2013 09:49
rewelacyjna ryba
krystyna330 30.12.2013 09:01
wygląda bardzo apetycznie
Megg 30.12.2013 09:01
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak