Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser czekoladowo-piernikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
masło 3/4 kost.
mąka tortowa 3 łyżki
cukier 1/2 szkl.
jajko 5 szt.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: deser czekoladowo-piernikowy

Czekolady pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem,białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywną pianę,połączyć z żółtkami,mąką i przyprawą do pienika wymieszać,stopniowo wlewać rozpuszczoną czekoladę z masłem cały czas delikatnie mieszając.Otrzymaną masę wylewać do foremek i upiec w temp.200st.ok.20min.Podawać najlepiej na ciepło polane polewą lub z lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak