Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bakaliami
Kroki postępowania
2. Dodajemy sernik z wiaderka i miksujemy.
3. Ubijamy białka z cukrem ( 100 gram cukru)
4.Ubite białka dodajemy do masy twarogowej.
5. Dodajemy budyń i kasze manną i mieszamy.
Wykładamy masę twarogową .
Do pieca wkładamy czarną blachę tą co mamy już kiedy kupujemy piekarnik w komplecie .
Teraz wkładamy blaszkę z sernikiem i wlewamy wodę na czarną blachę tyle aby lekko zakryło blachę z sernikiem .
Nastawiamy piec na 200 stopni i pieczemy 15 minut , potem zmniejszamy do 140 stopni i pieczemy godzinę .
Sernik wychodzi mokry , idealny.
Polewa:
Rozpuszczamy margarynę z cukrem . Dodajemy wodę i kakao i mieszamy do stężenia . Kiedy ostygnie polewamy sernik i posypujemy kolorową posypką .