Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wołowiną.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 700 g
mąka 2 łyżki
ząbki czosnku 3
rozmaryn świeży 1 gałązka
oregano 1 gałązka
tymianek 2 gałązki
cebula 2
koncentrat pomidorowy 70 g
pomidory krojone z puszki 400 g
cytryna 1/2
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej rzepakowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wołowiną.

Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, następnie pokrój w dużą kostkę i wymieszaj dokładnie z mąką. W garnku rozgrzej połowę oleju i usmaż mięso.
Mięso wyłóż na talerz, do garnka dolej resztę oleju i podsmaż cebulę posiekaną w grubą kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Pęczek świeżych ziół owiń nitką wokół-od początku do końca, zawiąż na guzek.
Do garnka dodaj mięso, pęczek ziół oraz pomidory z puszki i 250 ml wody.
Gotuj do miękkości około 2 godzin lub w szybkowarze na 2 poziomie przez 20-30 min.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Skórkę z połowy cytryny zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, natkę posiekaj i wymieszaj ze skórką cytrynową.
Gulasz podaj np. z ziemniakami lub kopytkami i posyp natką z cytryną.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.01.2014 21:36
wygląda pysznie! Taki gulasz jest idealny na chłodne dni :)
teresa18 19.01.2014 20:34
Apetyczny:-)
as28 19.01.2014 20:26
mniam mniam
Konczi 19.01.2014 20:16
wygląda rewelacyjnie, aż zgłodniałam :)
everay 19.01.2014 20:14
smaczny obiadek:)
pawel123 19.01.2014 20:07
ale smakołyki:-)
ao_12 19.01.2014 20:07
miało być 6 łyżek oleju, poprawiam ale nadal jest 65 :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak