Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
chrzan tarty 1 łyżeczka
sól do smaku
kapusta czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę czerwoną kroimy na mniejsze części i ścieramy w robocie kuchennym lub na tarce o grubych oczkach. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kosteczkę. Jabłko dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy jogurt i chrzan tarty. Całość mieszamy dokładnie i doprawiamy odrobiną soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 27.01.2014 12:34
Była smaczna i muszę robić częściej, bo jakoś rzadko sięgam po czerwoną kapuste
Megg 27.01.2014 09:50
super smaczna suróweczka
xbasiax 26.01.2014 23:36
idealna do ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak