Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZETWORY : papryka konserwowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
woda
ocet
woda
cukier
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: PRZETWORY : papryka konserwowa

Paprykę umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na cząstki.
Paprykę ułóż w dużej misce i porządnie ją oprósz solą. Odstaw na całą noc.

Następnego dnia do każdego słoika wsyp około łyżeczki gorczycy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
W słoikach układaj dość ciasno paprykę.

W garnku zagotuj 5 szklanek wody, 1 szklankę octu i 1 szklankę cukru.
Zalewę odstaw do wystudzenia.

Zimną marynatą zalewaj paprykę poukładaną w słojach i dokładnie zakręcaj.
Słoiki gotuj 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 30.07.2014 18:06
pyszna papryka do obiadu
Kejti 28.02.2014 10:31
Bardzo lubię,pyszny dodatek do mięsa :-)
Edith85 18.02.2014 08:10
Ja już się nie mogę doczekać sezonu na przetwory. Uwielbiam tworzyć pyszności zamknięte w słoiczkach :)
gosia1988 17.02.2014 20:23
lubię taką
DorotaZ 17.02.2014 19:34
Pyszna:) Ja dodaję jeszcze liść laurowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak