Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym łososiem
Sałatka z łososiem wędzonym to świetna propozycja lunchowa czy obiadowa dla wszystkich wielbicieli łososia w wersji wędzonej. Nie od dziś wiadomo, że świetnie łączy się on z jajkiem, cebulą i pomidorami, dlatego w sałatce z łososiem nie mogło ich zabraknąć. W tym przepisie zamiennikiem sałaty są liście szpinaku, które są zdecydowanie twardsze niż te zielonej sałaty. Świetnie współgrają z delikatną strukturą wędzonego łososia, kremowym serem feta i mięsistymi pomidorami. Sałatka z łososiem wędzonym zachwyci Was nie tylko smakiem, ale również prostotą przygotowania! Pamiętacie, że sałatka zyska jeszcze więcej smaku i aromatu, jeśli doprawicie ją jednym z sosów sałatkowych Prymat. To świadczy tylko o tym, że zawsze warto mieć je w swojej kuchni! Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy, obieramy ze skorupek i dzielimy na ćwiartki.
2. Pomidorki przekrawamy na połowy. Ser kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka.
3. Rybę rozdzielamy na mniejsze kawałki. Sałatkę oraz liście szpinaku myjemy. Umyte odsączamy z wody i delikatnie rozdrabniamy.
4. Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy ze sobą. Całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy. Sałatkę posypujemy posiekanym szczypiorkiem.