Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce morza w kokosie i pomarańczy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

owoce morza 500 g
pomarańcza 3 szt
kokos
imbir 25 g
czosnek 1 ząbek
sos ostrygowy 1 łyżeczka
oliwa
pieprz
cytryna 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce morza w kokosie i pomarańczy

Owoce morza rozmrozić, wypłukać i odcedzić. Odczekać chwilę, aż się odsączą i skropić odrobiną soku z cytryny. Odstawić a w między czasie wycisnąć sok z 1 pomarańczy i zalać nim owoce morza. Również sok z kokosa do nich dodać. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Pozostałe pomarańcze obrać, powycinać cząstki bez błon, a z kokosa wyjąć miąższ. Włożyć do miski i zmiksować na jednolitą masę. Imbir i czosnek obrać, posiekać i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Chwilę podsmażyć, dodać sos ostrygowy, przemieszać i dodać owoce morza wyjęte z soku. Po chwili smażenia zalać wszystko sokiem w którym się marynowały owoce morza i dodać zmiksowane pomarańcze z kokosem. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Doprawić pieprzem. Wyłożyć na ugotowane spaghetti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak