Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjskie pączki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 ml
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mleko w proszku 400 gram
mąka pszenna 5 łyżek
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjskie pączki

Wszystkie suche składniki łączymy razem. Mieszamy ze śmietaną i z powstałej masy formujemy niewielkie kulki. Pączki smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Prawdziwe indyjskie pączki podawane są ze specjalnym sosem ale ja nie wiem jak sie go robi dlatego podaje posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak