Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip- sałatka do dań z grilla

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
ogórek 1 szt
cebula 1 szt
serek wiejski 300 g/ziarnisty
śmietana 22% 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Dip- sałatka do dań z grilla

Paprykę ,ogórka i cebulę kroimy w drobną kosteczkę .
Serek odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw .
Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem ,a także papryką ostrą i mieszamy ,na koniec dodajemy ją do reszty składników i mieszamy .

Dip powinien postać na chwilę by się smaki połączyły ,idealny do karczku czy innych mięs .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 05.05.2014 11:16
Fajna sałatka. Pięknie podana!
berys18 05.05.2014 09:45
bardzo apetyczna
Edith85 05.05.2014 08:06
ładnie podane :)
Konczi 05.05.2014 07:46
bardzo fajnie wygląda w tej aranżacji
Anna133 05.05.2014 07:40
prosta i bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak