Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 średnie
jajko 5 szt
sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
mąka 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior

Kroki postępowania

1
Kalafiory odcinamy z liści, głąbów, dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będą pół miękkie.
Krok 1 - Panierowany kalafior foto
2
W dwóch naczyniach przygotowujemy panierkę, rozbełtane jajka z odrobiną soli, i bułka tarta zmieszana z mąką, przestudzonego kalafiora delikatnie panierujemy.
Krok 2 - Panierowany kalafior foto
3
Przygotowany kalafior smażymy na rozgrzanym tłuszczu, zmieniając strony.
Krok 3 - Panierowany kalafior foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 26.06.2014 07:04
pyszny kalafiorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak