Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe z cukinią i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
cebula biała 1 duża
pieczarki 8-10 szt
cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z cukinią i pieczarkami

Kurczaka myjemy, kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, rozdzielamy warstwy. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Cukinię myjemy i kroimy w plastry a te z ćwiarteczki. Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemiennie składniki. Całość oprószam delikatnie sola i grillujemy po kilka minut z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.07.2014 08:42
też takie robię
berys18 27.07.2014 08:21
apetyczne szaszłyki
Pietruszka 26.07.2014 21:14
fajne te szaszłyczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak