Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z serem i jagodami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
ser biały 15 dag
margaryna 1 łyżka
cukier 1,5 łyżki
żółtko jajek 1 szt
jagody 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z serem i jagodami

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzyj razem z żółtkiem i cukrem. Dodaj ser biały i dokładnie utrzyj masę.
Krok 1 - Ciastka francuskie z serem i jagodami foto
2
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 4cm. Na środku połowy kwadratów wykrój kieliszkiem kółko. Kwadrat z kółkiem położ na kwadracie bez kółka i lekko dociśnij.
Krok 2 - Ciastka francuskie z serem i jagodami foto
3
Na środek każdego kawałka ciasta nałóż porcję masy serowej i porcję jagód. Brzegi ciasta posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Krok 3 - Ciastka francuskie z serem i jagodami foto
4
Ciastka ułóż na blaszce. Piecz w temperaturze 180 stopni, 5 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.
Krok 4 - Ciastka francuskie z serem i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 19.07.2014 22:18
Uwielbiam takie przekąski
dodi 19.07.2014 14:40
fajnie wyglądają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krzysztof15 19.07.2014 07:47
palce lizac
Iwusia 18.07.2014 22:11
ojj... zjadłabym
noninka77 18.07.2014 21:54
pysznie się prezentują :)
Mira85 18.07.2014 21:12
bardzo dobre
V_kuchareczka 18.07.2014 20:56
wspaniale wyglądają
gosia1988 18.07.2014 20:40
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak