Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne łódeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
oliwa 5 łyżek
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 1 łyżka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 2 szt
pieczareki całe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 4 szt
mąka
olej do smażenia
mleko 1/2 szkl

Porada

Przed podaniem wyciągnąć delikatnie patyk i przeciąć wzdłuż na pół. Można podawać z ketchupem. Warzywa można wcześniej oprószyć solą.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne łódeczki

Mięsko pokroić w kostkę i zamarynować w oliwie z papryką słodką, solą i przyprawą do kurczaka. Odstawić do lodówki na 30 min. Paprykę oczyścić i pokroić w kwadratowe plastry, pieczarki umyć i przekroić na pól jak są duże chyba że małe to zostawić całe. Cebulę obrać i przekroić na pół a następnie ściągnąć poszczególne warstwy i pokroić na kwadraty tak jak paprykę. Przygotować patyczki na szaszłyki i nabijać po kolei pieczarkę, paprykę, mięso, cebulę i tak do końca patyczka żeby też ostatnia była pieczarka. Jajka roztrzepać dodać mleko i mąkę zrobić jak ciasto naleśnikowe. Następnie obtaczać każdy szaszłyk w cieście i w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.08.2014 12:12
pyszne miesko
Michał2 13.08.2014 16:54
smacznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak