Przepis i sposób przygotowania na: Halászlé - węgierska zupa rybna
Kroki postępowania
Dodać filet z karpia pokrojony w sporą kostkę i gotować na małym płomieniu kolejne 20 minut.
filet z karpia | 1 duży |
filet z dorsza | 500 g |
ziemniaki | kilka średnich |
marchewka | 1 duża |
seler korzeniowy | 1 mały |
seler naciowy | 2 łodygi |
papryka żółta | 1-2 szt. |
groszek mrożony | 1/2 szkl. |
por (biała część) | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Ziele angielskie całe Prymat | 3-4 ziarna |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | wędzona do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Kucharek przyprawa uniwersalna | |
Liść lubczyku suszony Prymat | |
natka pietruszki | 1-2 łyżki |
koperek | 1-2 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 100 ml |
pasta chili | do smaku |
Smalec wieprzowy | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: