Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona w piwie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
miód 1 łyżka
piwo 1 szklanka
sos sojowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona w piwie

Marchew i pietruszkę kroimy w paski, cebulę i czosnek drobno siekamy. Do rękawa do pieczenia dajemy golonki, warzywa i wszystkie pozostałe składniki. Rękaw spinamy, wszystko razem obtaczamy żeby składniki równo się rozłożyły.
Dajemy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2-3 godziny w zależności od golonek, trzeba szybciej sprawdzić. Golonki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 15.10.2014 13:25
Elu taką goloneczkę to i ja bym chętnie zjadła od czasu do czasu :)
bietka 11.10.2014 14:52
bardzo wam wszystkim dziękuje :)
Wacław 11.10.2014 11:27
wg mnie danie na 5,pycha :-)
Bernadeta1 10.10.2014 17:31
Ale pysznie wygląda
Mniam 10.10.2014 13:41
Smakowicie wygląda. Oj, chyba muszę pomyśleć nad tym daniem, bo mój mąż to pewnie byłby zachwycony :)
Wafelek2601 10.10.2014 13:18
Dla mnie super
Ali 10.10.2014 13:12
Wygląda super, zjadłbym :)
monika141 10.10.2014 12:56
mój mąż bardzo lubi golonkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak