Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 szt.
por 3 szt
masło 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
rosół 2 litry
szynka 20 dag
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z szynką

Wykonanie:
Pory z cebulą pokroić, przepłukać i przysmażyć na jednej łyżce masła, przyprawić do smaku solą i cukrem. Po chwili dodać przecier pomidorowy i dusić na wolnym ogniu przez 15 minut. Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić w kilku łyżkach rosołu i wlać do warzyw. Następnie wszystko połączyć z rosołem, zagotować i wrzucić pokrojoną w kostkę szynkę. Zupę tę możemy przed włożeniem szynki zmiksować i podać w formie kremu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak