Przepis i sposób przygotowania na: Torcik ziemniaczany z twarogiem i powidłami śliwkowymi
Kroki postępowania
Masło, cukier i żółtka utrzeć na pianę.
ziemniaki | 1 kg |
twaróg | 40 dag |
masło | 4 dag |
jajko | 2 szt |
cukier puder | 15 dag |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
wanilia | 1 laska |
skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
powidła śliwkowe | 10 dag |
biała czekolada | 10 dag |
masło | 1 łyżka |
śmietana kremówka | 50 ml |
śliwki suszone | 12 szt |
śliwowica | 100 ml |
pomarańcza | 3 plastry |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: