Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem czekoladowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
czekolada mleczna 100 g
jajko 2
żółtko jajek 2
cukier 4 łyżki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka do oprószenia formy
masło do natłuszczenia formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem czekoladowym

Masło z czekoladą roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
Jajka utrzeć z żółtkami i cukrem do białości na gęstą masę.
Czekoladę mieszać trzepaczką do ubijania piany i stopniowo dodawać masę jajeczną ,a następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Foremki na babeczki posmarować odrobiną masła i oprószyć mąką ,resztki mąki wysypać. Ciasto przełożyć do foremek i piec 7 min. w temperaturze 230 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 05.11.2014 08:35
smakowite ,czekoladowe babeczki :)
Marta Ryżek-Kalkowska 04.11.2014 22:36
ja na takie ciacha mówię lawa z wulkanu hihi super :)))
Katarzyna/kate1980 04.11.2014 21:43
idealnie wypieczone
kasia.s 03.11.2014 15:06
O matko... ta czekolada do mnie krzyczy :)
Pani Domu 03.11.2014 09:17
wspaniałe babeczki
Noruas 02.11.2014 18:18
Uwielbiam wypływający z ciacha krem. Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak