Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dyni i kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
czarna rzodkiew 15 dag
dynia 20 dag
cebula 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt
jabłko 1 szt
musztarda 1/2 łyżeczki
majonez 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól 1/3 łyżeczki

Porada

Podawać do dań z mięsem lub rybą.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dyni i kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z dyni i kapusty  foto
2
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne. Obraną rzodkiew i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z kapustą.
Krok 2 - Surówka z dyni i kapusty  foto
3
Cebulę posiekać w drobną kosteczkę, ogórka zetrzeć na tarce, dodać do warzyw.
Krok 3 - Surówka z dyni i kapusty  foto
4
Dodać jabłko bez nasion starte na jarzynowej, grubej tarce.
Krok 4 - Surówka z dyni i kapusty  foto
5
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem,
Krok 5 - Surówka z dyni i kapusty  foto
6
Dodać musztardę, doprawić do smaku pieprzem i przyprawą kucharek.
Krok 6 - Surówka z dyni i kapusty  foto
7
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Krok 7 - Surówka z dyni i kapusty  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 20.11.2014 10:57
Tez by mi smakowała ;-)
gosia56 20.11.2014 09:52
pyszna surówka;)
gosia561 19.11.2014 23:42
ale smaczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak