Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka tradycyjna
Kroki postępowania
Na zdjęciu widać końcówkę do zdobień.
jajko | 6 sztuk |
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
budyń czekoladowy | 1 opakowanie |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
śmietana kremówka | 1 litr |
cukier puder | 0,5 szklanki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżeczki |
fix do śmietany | 1 małe opakowanie |
cukier waniliowy | 2 małe opakowania |
konfitura wiśniowa | 1 słoik 300 gram |
poncz | 0,5 szklanki |
margaryna | 125 gram |
cukier | 0,5 szklanki |
kakao | 3-4 łyżki |
mleko | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: