Przepis i sposób przygotowania na: Makaron muszle ze szpinakiem i fetą
Na patelni podgrzewam oliwę, dodaję cebulę pokrojoną w drobną kostkę i podsmażam. Następnie dodaję szpinak, zmniejszam temperaturę smażenia (szpinak powinien się dusić) co jakiś czas mieszając czekam aż odparuje cała woda. Po tym czasie dodaje czosnek przeciśnięty przez praskę, świeże i suszone pomidory pokrojone w kostkę oraz pokruszony ser feta. Całość chwilę podsmażam, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzewam do 180-200 stopni. Muszle nadziewam lekko przestudzonym farszem i układam u naczyniu żaroodpornym. Zapiekam pod przykryciem ok 10-15 minut pod koniec otwieram naczynie i jeszcze chwile zapiekam.
Takie nadziewane muszle można zapiekać również z sosem pomidorowym lub posypać tartym serem smakują również znakomicie