Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapustynymi na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 plaster
brokuł kilka różyczek
marchew
olej lniany tłoczony na zimno 1 łyzka
jogurt naturalny 3 łyżki
koperek łyżki
Dodatki: ostropest mielony pół łyżeczki
sól himalajska
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapustynymi na parze

Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Kapuste i brokuła obgotowujemy na parze 5 minut. Studzimy lekko i siekamy drobno. Warzywa mieszamy z olejem lnianym tłoczonym na zimno, posiekanym koprem ogrodowym i jogurtem naturalnym oraz ostropestem. Doprawiamy do smaku sola najzdrowiej himalajską i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.12.2014 19:11
dziękuję :)
norweska20 11.12.2014 10:04
smakowita surówka
dorota20w 11.12.2014 09:16
dziękuję :)
engie23 11.12.2014 09:14
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak