Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z oregano

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ser żółty 2 plasterki
szynka 2 plasterki
oregano 1 łyżeczka
ketchup łagodny 10 g
masło 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z oregano

Chleb tostowy smarujemy lekko masłem, następnie koncentratem pomidorowym (według uznania - im większa ilość, tym tosty są ostrzejsze). Posypać oregano. Kolejno układać ser i szynkę. Na końcu również posypać oregano. Na przygotowane tosty układamy kolejne kromki, przykrywając nimi całość składników. Opiekamy do zarumienienia. Najlepiej smakują z ketchupem lub musztardą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 17.12.2014 21:45
Lubię tosty z różnym nadzieniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak