Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z Mascarpone i bita śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 120 gram
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 1\3 szklanki
granat 1 sztuka
biszkopty okrągłe 9 sztuk
masa krówkowa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z Mascarpone i bita śmietaną

Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec miksowania dodajemy Mascarpone- łączymy całość. Na spód szklaneczek układamy pokruszone biszkopty, następnie układamy ziarenka granatu-wcześniej obrane. Granata przykrywamy warstwa kremu . Górę obsypujemy ponownie ziarenkami granatu i nakładamy dodatkowo łyżeczkę masy korówkowej. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.01.2015 14:53
Pyszny deserek...
cukiereczek 10.01.2015 12:20
prosty przepis na wspaniały deser
czekoladka_m 10.01.2015 11:52
Mmm, przydałby mi się taki:)))
Krzysztof15 10.01.2015 11:42
wyglada smakowicie
Malinka 10.01.2015 10:17
Fajne takie słodkości :)
Renata9 10.01.2015 09:36
bardzo smaczny deserek
olkaaa 10.01.2015 09:18
Wygląda smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak