Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę, cukinię i cebulę. Chwilę smażyć.
Następnie dodać posiekany szpinak i pokrojoną drobno wędlinę.
Znów chwilkę smażyć. Doprawić do smaku i na koniec dodać kaszę mannę. Farsz wymieszać i przestudzić.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozciąć na jak największy płat. Posolić. Na każdy z nich rozłożyć po połowie farszu
Zawinąć w roladę.
Potem zawinąć je szczelnie w folię spożywczą (ma być tyle folii, aby można było związać końce ).
Tak przygotowane włożyć do garnka z zimną wodą i od zagotowania gotować jeszcze 15 minut.
Roladki wyjąć z wody. Zdjąć folię uważając, aby się nie poparzyć.