Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1,5 kg
sól i pieprz do smaku
czosnek 4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony z czosnkiem

Czosnek obieramy kroimy w plasterki . Mięso nacieramy solą i pieprzem, nakłuwamy nożem i wkładamy w środek plasterki czosnku, umieszczamy mięso w naczyniu do pieczenia, oprószamy ziołami i papryką. Przykrywamy całość folią aluminiowa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 - 2 h. na 15 minut przed końcem odkrywamy mięso i przypiekamy od góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.02.2015 08:58
musi być pyszny
w mojej kuchni 01.02.2015 16:40
moje smaki w tym daniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak