Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 9: Sos pieczarkowy z kurczakiem
Kroki postępowania
Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
piersi z kurczaka | 2 szt. |
pieczarki | 250 g |
sok z cytryny | 1/2 szt. |
szalotka | 2 szt. |
rosół z kury Kucharek | 75 ml |
wino białe wytrawne | 50 ml |
śmietana kremówka | 100 ml (36%) |
masło | 2 łyżeczki |
chrzan tarty | 3 łyżeczki |
oliwa |
cząber | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: